‘Life is commitment’ – de toekomst van de democratie

Soms kunnen de toevallige gesprekken de meest interessante resultaten op leveren. Toen ik 3 jaar geleden stage liep in het gebouw van het beroemruchte The Hague Institute for Global Justice raakte ik tijdens de lunch in gesprek met Frans Bouwen over de staat van de wereld, de democratie, en de uitdagingen waar we voor staan. Over de jaren hebben we contact gehouden en zijn we samen met gelijkgestemden (waaronder Willem Post) tot een initatief gekomen om de democratie verder te onderzoeken aan de hand van de 4 Vrijheden van Roosevelt. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Hieronder lees je meer over onze plannen. Of ga direct naar de vragenlijst!


De wereld verandert snel om ons heen. En er staat veel op het spel. Uitdagingen genoeg met COVID-19, de klimaatcrisis, de migratie, het voedseltekort, de terroristische aanslagen, de grote macht van tech-reuzen, en de discussies rondom kunstmatige intelligentie en ‘social justice’, en niet te vergeten: de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen en de bescherming van de democratie. Wij leven in déze tijd en we proberen het beste er van te maken. En daarin zijn we niet alleen, al voelt het soms wel zo.
 
Onder de noemer van ‘life is commitment’ willen we je graag uitnodigen om met ons mee te denken. Over de toekomst, jou en onze rol daarin, en de stappen die we moeten nemen om de menselijke waardigheid te waarborgen. Dit doen we niet alleen, dit is niet een vraag enkel voor de boomers, millennials of gen-X. Het gaat om een dialoog tussen mensen, jong en oud, ervaren of juist minder ervaren nog maar wel met een nieuwe blik. En in die dialoog, die onze democratie vormgeeft, telt elke mening mee. Ga jij met ons het gesprek aan? Op een serieuze, maar ook frisse wijze op zoek naar een manier om het leven in te richten? Niet verzandend in cynisme, onverschilligheid of apathie. Gezamenlijk op zoek naar de toekomst.
 
Daarom vragen wij jou naar je mening. Om de huidige tijd te analyseren vanuit jouw persoonlijk perspectief. Wat is er belangrijk? Waar maak je zorgen om? En dat willen wij graag koppelen aan de vier vrijheden die ooit door de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in de Tweede Wereldoorlog werden uitgeroepen: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek, en vrijwaring van vrees. Deze vier vrijheden blijven ook in onze tijd uiterst relevant.
 
Neem nu 10 minuten van je tijd om je mening met ons te delen door deze vragenlijst voor de Kerst in te vullen:
 
https://duuk.typeform.com/to/L2cLzxaw
 
En reageer vooral als je nog meer ideeën hebt! Wij zoeken graag het gesprek op, ook met jou. Alle antwoorden verzamelen wij om er verder op voort te bouwen in het komende jaar. Hopelijk groeit daar een regulier forumdebat of platform uit voort met een nieuw netwerk van gesprek, dialoog en beleidsbeïnvloeding – in ieder geval een beweging die er toe doet op grond van wat jij inbrengt.
 
Wie wij zijn? Goede vraag – wij zijn zomaar een groep mensen met opgedane ervaring of die nog studeren, mensen die vaak zoekende zijn, betekenis in het leven belangrijk vinden, oud en jong door elkaar. We behoren niet tot een organisatie of bepaalde politieke partij. We hebben elkaar in verschillende wandelgangen ontmoet, en toen ontstond deze gedachte om jou en jullie erbij te betrekken.
 
Dank voor de aandacht. Geniet van de dag! Met hartelijke groet,
 
Duuk Baten, Frans Bouwen, Willem Post                            
contact – e-mail: duuk@protonmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *